ငွက္ေပ်ာ္သီးမွာ သဘာဝသၾကားဓါတ္ေတြေျမာက္မ်ားစြာ ပါဝင္ေနတာေၾကာင့္ ခြန္အားပိုေကာင္းလာေစျပီး အားကစားသမားအမ်ားစုက အားထားရတဲ့ အသီးတစ္မ်ဳိးလည္းျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ထပ္ ငွက္ေပ်ာသီးစားသုံးျခင္းကေန ရရိွႏိုင္တဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကို ေအာက္မွာ စုစည္းေပးထားပါတယ္။
၁။ စိတ္ဖိစီးမႈ
စိတ္ပိုင္းဆိုင္ရာ ဖိစီးမႈခံစားေနတဲ့ေဝဒနာရွင္ေတြဟာ ငွက္ေပ်ာ္သီးစားျပီးတဲ့ေနာက္မွာ ပိုျပီးသက္သာလာတာကို ေတြ႕ရိွရပါတယ္။ ပရိုတင္းဓါတ္အမ်ဳိးအစားပါဝင္တဲ့အတြက္ လူကို သက္ေတာင့္သက္သာရိွေစျပီး သင့္စိတ္ခံစားမႈအေပၚ ပိုျပီး သက္ေရာက္မႈရိွေစပါတယ္။ ေဆးေသာက္စရာမလိုပါဘူး။ ငွက္ေပ်ာ္သီးစားျပီး သင့္စိတ္ဖိစီးမႈကို ေလ်ာ့ခ်လိုက္ပါ။
၂။ ေသြးတိုးေရာဂါ
ေသြးခုန္ႏႈန္း အေကာင္းဆုံးျဖစ္ေစႏုိင္တဲ့အတြက္ ေသြးတိုးေရာဂါနွင့္ အေၾကာေသတဲ့ေဝဒနာေတြကို သက္သာေစႏိုင္တဲ့ အသီးတစ္မ်ဳိးလည္းျဖစ္ပါတယ္။
၃။ ဦးေႏွာက္စြမ္းရည္
ေက်ာင္းသားေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက စာေမးပြဲေျဖခါနီးဆိုရင္ ငွက္ေပ်ာ္သီးကို မနက္၊ေန႔လည္၊ညစာ ေတြမွာ ေပါင္းျပီးစားၾကတာကိုေတြ႕ရပါတယ္။ ေလ့လာေတြ႕ရိွခ်က္အရ ငွက္ေပ်ာသီးမွာပါတဲ့ ပိုတက္ဆီယမ္ဓါတ္ေတြက သင္ၾကားမႈပိုင္းမွာ ပိုျပီးထက္ျမက္ေစတာကိုေတြ႕ရိွထားပါတယ္။
၄။ အျပင္သြားရင္းအစာလြန္တဲ့အခ်ိန္မွာ
ေျဖရွင္းဖို႔အေကာင္းဆုံးနည္းလမ္းကေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီးစားဖို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးက ဆာေလာင္ျခင္းကိုသက္သာေစျပီး ေသြးမွာ သၾကားဓါတ္ပိုမ်ားေစတဲ့အတြက္ အစာခံစားသုံးဖို႔ အေကာင္းဆုံးအသီးတစ္မ်ဳိးပဲျဖစ္ပါတယ္။
၅။ ယင္ေကာင္ကိုက္ျခင္း
ယင္ေကာင္ကိုက္လို႔ ေဆးလိမ္းတာမ်ဳိးမလုပ္ခင္မွာ ငွက္ေပ်ာသီးအခြံအတြင္းပိုင္းကို ပြတ္ေပးလုိက္ပါ။ ယားယံျခင္းကိုသက္သာေစျပီး ေယာင္ေနတာမ်ဳိးလည္း ျဖစ္မွာ မဟုတ္ပါဘူး။
၆။ အပူခ်ိန္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးပါတယ္။
လူအမ်ားစုက ငွက္ေပ်ာသီးကို ေအးတဲ့အသီးဆိုျပီးေတာ့ သတ္မွတ္ၾကပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ေရာ စိတ္ပိုင္းဆိုင္ရာ အပူခ်ိန္ကို ေကာင္းမြန္စြာ ထိန္းသိမ္းေပးႏိုင္စြမ္းလည္း ရိွေနတာကို ေတြ႕ရိွရပါတယ္။ ဥပမာ- ထိုင္းလူမ်ဳိးေတြကေတာ့ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္ေတြက ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားမ်ားစားမွ ကေလးကို အပူခ်ိန္ေအးေအးေလးနဲ႔ ေမြးႏိုင္မွာျဖစ္တယ္ဆုိျပီး လက္ခံထားၾကပါတယ္။
Ref:worldobserveronline.com
0 comments:
Post a Comment