Sunday, December 15, 2013

ခံတြင္းအန႔ံဆိုးထြက္ေစသည့္ အေၾကာင္းရင္း

 အသီးအႏွံႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားသည္ ခံတြင္းနံ႔ဆိုးျခင္းကို သက္သာေစသည္။ အသီးအႏွံမ်ားတြင္ ေရ ဓာတ္ႂကြယ္၀ေသာေၾကာင့္ ခံတြင္းကိုစိုစြတ္ေစၿပီး ခံတြင္းနံ႔ထြက္ေစသည့္ ပစၥည္းမ်ားကို က်ဲသြားေစ သည္။သို႔ေသာ္ ၾကက္သြန္ျဖဴစားသည့္အခါ အနံ႔ထြက္ေစသည့္ ပစၥည္းမ်ားေသြးထဲ၀င္ေရာက္ၿပီး ဓာတ္ေငြ႕အျဖစ္ အသြင္ေျပာင္းကာ ခံတြင္းနံ႔ဆိုးေစသည္။

လက္ဖက္စိမ္းရည္ (green tea) တြင္ ပါ၀င္သည့္ polypheno ဓာတ္မ်ားသည္ သြားအေခါင္းေပါက္ ျဖစ္ျခင္း ကို ကာကြယ္ေပးၿပီး ခံတြင္းနံ႔ဆိုးျခင္းကို ကာဆီးေပးသည္။

အသားမ်ားမ်ားစားလွ်င္ ခံတြင္း နံ႔ဆိုးသည္။ အသားႏွင့္ ဒိန္ခဲမ်ားမွ ပ႐ိုတင္းအႂကြင္းအက်န္မ်ားသည္ ခံတြင္း နံ႔ဆိုးေစသည္။

တံေတြးရည္သည္ ခံတြင္းထဲရွိ အစားအစာမ်ားကို ေဆးေၾကာေပးသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ေရေသာက္နည္းၿပီး အာေျခာက္ေလ့ရွိသူမ်ားသည္ ခံတြင္းနံ႔ ပိုဆိုးတတ္သည္။ ေစ်းကြက္ အတြင္းရရွိႏိုင္သည့္ ေဆးအမ်ဳိးေပါင္း (၄၀၀)ခန္႔သည္ အာေျခာက္ေစသည္။ အာေျခာက္ေသာေၾကာင့္ ဘက္တီးရီးယားပြားမ်ားၿပီး ခံတြင္းနံ႔ ဆိုးေစ သည္။

အာသီးေရာင္သည့္အခါ အာသီးတြင္ လာကပ္သည့္ အနည္မ်ားသည္ ခံတြင္းနံ႔ဆိုးေစသည္။

သြားအတုတပ္သည့္အခါ ေသေသခ်ာခ်ာ မသန္႔စင္ထားလွ်င္ အနံ႔ ထြက္ေစသည္။ ျဖဳတ္တပ္ႏိုင္သည့္ အံကပ္မ်ားကို တိုက္ခၽြတ္၍ ပိုးသတ္ေဆးရည္ထဲစိမ္ထားသင့္သည္။

သြားဖံုးေရာင္သည့္အခါတြင္လည္း ခံတြင္းနံ႔ဆိုးသည္။ နာတာ ရွည္သြားဖံုးေရာင္ေနလွ်င္ သြားဆရာ၀န္ႏွင့္ျပသင့္သည္။

By Health Updates Journal

0 comments:

Post a Comment