Tuesday, April 30, 2013
အသင့္စားေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုတ္မ်ားတြင္္လူ႔က်န္းမာေရးအတြက္အက်ဳိးရွိသည့္အမွ်င္ဓါတ္၊ဗီတာမင္ဓါတ္ႏွင့္သတၱဳဓါတ္မ်ားမပါ၀င္သေလာက္နည္းပါးၿပီးအႏၱရာယ္ေပးႏိုင္ေသာသၾကားဓါတ္၊အခ်ဳိမႈန္႕ဓါတ္ႏွင့္ဆိုဒီယမ္ဓါတ္မ်ားပါ၀င္မႈႏႈန္းျမင္႔မားသည္႔အတြက္ ေရရွည္စားသံုးပါကအ၀လြန္ေရာဂါရရွိႏိုင္သည့္အျပင္က်န္းမာေရးအားအလြန္ထိခိုက္ႏိုင္သည္ဟုအေထြေထြေရာဂါကုဆရာ၀န္ေဒါက္တာျမင့္ဦးကဆိုသည္။
"လူတစ္ေယာက္အတြက္ ေန႕စဥ္ပုံမွန္စားသုံးတဲ့အစားစာထဲမွာပရုိတိန္း(၂၃)၊အဆီ(၂၈)၊ကာဗိုဟိုက္ၿဒိတ္(၅၅)ရာခိုင္ႏႈန္းပါ၀င္ေနဖို႕လိုအပ္ပါတယ္။ဒါေပမယ့္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္မွာ၉။၃၆။၅၅ ျဖစ္ေနတဲ့အတြက္ပရုိတိန္းဓါတ္ကနည္းၿပီးကာဗိုဟိုက္ၿဒိတ္နဲ႕အဆီေတြမ်ားလြန္းေနပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ဟာJunkFoodလို႕ ေခၚတဲ့အစားအစာအမ်ဳိးအစားထဲမွာပါ၀င္ေနတဲ့အတြက္က်န္းမာေရးနဲ႕မညီညြတ္ပါဘူးအခ်ိန္မရလို႔ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကုိ ေရေႏြးထဲမွာ၃မိနစ္စိမ္ၿပိးစားသုံးရေတာ့မယ့္ဆိုရင္ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊အသား၊ငါးတစ္ခုခုနဲ႕ ေရာေႏွာစားသုံးဖို႕အၾကံျပဳလိုပါတယ္"ဟုအေထြေထြေရာဂါကုဆရာ၀န္ ေဒါက္တာျမင့္ဦးက ေျပာသည္။
လူတစ္ေယာက္အတြက္ဆုိဒီယမ္ဓါတ္တစ္ေန႕တာလိုအပ္ခ်က္မွာ၁၅၀၀မီလီဂရမ္သာရွိေၾကာင္းႏွင့္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္တစ္ထုတ္တြင္ဆိုဒီယမ္ဓါတ္၂၇၀၀အထိပါ၀င္ေနေသာေၾကာင့္ေရရွည္စားသုံးပါကအ၀လြန္ေရာဂါစြဲကပ္ႏိုင္သည့္အျပင္ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ႏွလုံးေရာဂါႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္ေ၀ဒနာရွင္မ်ားစားသုံးရန္မသင့္ေလ်ာ္ဟု၎ကဆက္ေျပာသည္။
"အသင့္စားအစားအစာေတြကၾကာရွည္ခံေအာင္ဓာတုပစၥည္းေတြနဲ႔လုပ္ထားတဲ့အတြက္က်န္းမာေရးအတြက္မေကာင္းဘူးဆိုတာေတာ့သိတယ္ဒါေပမယ့္ခါက္ဆြဲျပဳတ္စားရတာကအခ်ိန္ကုန္လည္းသက္သာတယ္ ေငြကုန္လည္းသက္သာတယ္ညဘက္အိမ္ျပန္ေရာက္ရင္လြယ္လြယ္ကူကူခါက္ဆြဲပဲ ျပဳတ္စားလိုက္တာမ်ားတယ္ ေခါက္ဆြဲဲျပဳတ္စားတာမ်ားရင္ဆံပင္ကြ်တ္တယ္လို႔ေတာ့ၾကားဘူးတယ္"ဟုစမ္းေခ်ာင္းၿမိဳ႕နယ္ေနလူငယ္တစ္ဦးက ေျပာသည္။
အသင့္စား ေခါက္ဆြဲေျခာက္မ်ားကိုဂ်ပန္ႏိုင္ငံတြင္အဓိကေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုတ္လုပ္သည့္NissinFoodsကုမၸဏီတည္ေထာင္သူမိုမိုဖူကူအန္တိုက၁၉၅၈ခုႏွစ္တြင္တီထြင္ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။၂၀၁၂ခုႏွစ္တြင္ကမာၻတစ္၀န္းေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုတ္ေရာင္းအားမွာ၁၀၁ဒသမ၄ဘီလ်ံရွိေၾကာင္းဂ်ပန္အေျခစိုက္ကမာၻ႔ေခါက္ဆြဲေျခာက္အသင္းWorldInstantNoodlesကထုတ္ျပန္ထားသည္။
အသင့္စားေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုတ္မ်ားတြင္္လူ႔က်န္းမာေရးအတြက္အက်ဳိးရွိသည့္အမွ်င္ဓါတ္၊ဗီတာမင္ဓါတ္ႏွင့္သတၱဳဓါတ္မ်ားမပါ၀င္သေလာက္နည္းပါးၿပီးအႏၱရာယ္ေပးႏိုင္ေသာသၾကားဓါတ္၊အခ်ဳိမႈန္႕ဓါတ္ႏွင့္ဆိုဒီယမ္ဓါတ္မ်ားပါ၀င္မႈႏႈန္းျမင္႔မားသည္႔အတြက္ ေရရွည္စားသံုးပါကအ၀လြန္ေရာဂါရရွိႏိုင္သည့္အျပင္က်န္းမာေရးအားအလြန္ထိခိုက္ႏိုင္သည္ဟုအေထြေထြေရာဂါကုဆရာ၀န္ေဒါက္တာျမင့္ဦးကဆိုသည္။
"လူတစ္ေယာက္အတြက္ ေန႕စဥ္ပုံမွန္စားသုံးတဲ့အစားစာထဲမွာပရုိတိန္း(၂၃)၊အဆီ(၂၈)၊ကာဗိုဟိုက္ၿဒိတ္(၅၅)ရာခိုင္ႏႈန္းပါ၀င္ေနဖို႕လိုအပ္ပါတယ္။ဒါေပမယ့္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္မွာ၉။၃၆။၅၅ ျဖစ္ေနတဲ့အတြက္ပရုိတိန္းဓါတ္ကနည္းၿပီးကာဗိုဟိုက္ၿဒိတ္နဲ႕အဆီေတြမ်ားလြန္းေနပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ဟာJunkFoodလို႕ ေခၚတဲ့အစားအစာအမ်ဳိးအစားထဲမွာပါ၀င္ေနတဲ့အတြက္က်န္းမာေရးနဲ႕မညီညြတ္ပါဘူးအခ်ိန္မရလို႔ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကုိ ေရေႏြးထဲမွာ၃မိနစ္စိမ္ၿပိးစားသုံးရေတာ့မယ့္ဆိုရင္ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊အသား၊ငါးတစ္ခုခုနဲ႕ ေရာေႏွာစားသုံးဖို႕အၾကံျပဳလိုပါတယ္"ဟုအေထြေထြေရာဂါကုဆရာ၀န္ ေဒါက္တာျမင့္ဦးက ေျပာသည္။
လူတစ္ေယာက္အတြက္ဆုိဒီယမ္ဓါတ္တစ္ေန႕တာလိုအပ္ခ်က္မွာ၁၅၀၀မီလီဂရမ္သာရွိေၾကာင္းႏွင့္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္တစ္ထုတ္တြင္ဆိုဒီယမ္ဓါတ္၂၇၀၀အထိပါ၀င္ေနေသာေၾကာင့္ေရရွည္စားသုံးပါကအ၀လြန္ေရာဂါစြဲကပ္ႏိုင္သည့္အျပင္ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ႏွလုံးေရာဂါႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္ေ၀ဒနာရွင္မ်ားစားသုံးရန္မသင့္ေလ်ာ္ဟု၎ကဆက္ေျပာသည္။
"အသင့္စားအစားအစာေတြကၾကာရွည္ခံေအာင္ဓာတုပစၥည္းေတြနဲ႔လုပ္ထားတဲ့အတြက္က်န္းမာေရးအတြက္မေကာင္းဘူးဆိုတာေတာ့သိတယ္ဒါေပမယ့္ခါက္ဆြဲျပဳတ္စားရတာကအခ်ိန္ကုန္လည္းသက္သာတယ္ ေငြကုန္လည္းသက္သာတယ္ညဘက္အိမ္ျပန္ေရာက္ရင္လြယ္လြယ္ကူကူခါက္ဆြဲပဲ ျပဳတ္စားလိုက္တာမ်ားတယ္ ေခါက္ဆြဲဲျပဳတ္စားတာမ်ားရင္ဆံပင္ကြ်တ္တယ္လို႔ေတာ့ၾကားဘူးတယ္"ဟုစမ္းေခ်ာင္းၿမိဳ႕နယ္ေနလူငယ္တစ္ဦးက ေျပာသည္။
အသင့္စား ေခါက္ဆြဲေျခာက္မ်ားကိုဂ်ပန္ႏိုင္ငံတြင္အဓိကေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုတ္လုပ္သည့္NissinFoodsကုမၸဏီတည္ေထာင္သူမိုမိုဖူကူအန္တိုက၁၉၅၈ခုႏွစ္တြင္တီထြင္ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။၂၀၁၂ခုႏွစ္တြင္ကမာၻတစ္၀န္းေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုတ္ေရာင္းအားမွာ၁၀၁ဒသမ၄ဘီလ်ံရွိေၾကာင္းဂ်ပန္အေျခစိုက္ကမာၻ႔ေခါက္ဆြဲေျခာက္အသင္းWorldInstantNoodlesကထုတ္ျပန္ထားသည္။
REF>>>ျမစ္မခ
0 comments:
Post a Comment