Tuesday, August 16, 2016

ႏုိင္ငံေတာ္အရန္ဆန္၀ယ္ယူရန္ ယခုႏွစ္ထပ္တိုးဘတ္ဂ်က္တြင္ ထည့္သြင္းေတာင္းခံမည္

 ႏုိင္ငံေတာ္အရန္ဆန္ ၀ယ္ယူေရး ယခုဘ႑ာႏွစ္ေနာက္ ထပ္ခဲြေ၀မည့္ ဘတ္ဂ်က္တြင္ ထည့္သြင္းေတာင္းခံရန္ ျပည္ ေထာင္စုအစိုးရအဖဲြ႕က ၫႊန္ၾကား ထားေၾကာင္း စီးပြားေရးႏွင့္ ကူး သန္းေရာင္း၀ယ္ေရး၀န္ႀကီးဌာန လက္ေထာက္အတြင္း၀န္ ဦးခင္ ေမာင္လြင္က ေျပာၾကားသည္။

ယခုဘ႑ာႏွစ္တြင္ ႏုိင္ငံ ေတာ္အရန္ဆန္၀ယ္ယူရန္ ဘတ္ဂ်က္ခဲြေ၀စဥ္က မပါ၀င္ခဲ့၍ ႏုိင္ငံေတာ္သမၼတ၏ သဘာ၀ေဘးအႏၲရာယ္ ကာကြယ္ေရးရန္ပုံေငြမွ သုံးစဲြခြင့္ျပဳရန္ ေတာင္းခံရာ ျပည္ေထာင္စုအစိုးရအဖဲြ႕က ယခုႏွစ္အတြင္း ေနာက္ထပ္ခဲြေ၀မည့္ ျဖည့္စြက္ဘတ္ဂ်က္၌ ထည့္သြင္း ေတာင္းခံရန္ ၫႊန္ၾကားခဲ့ေၾကာင္း ၎ကေျပာသည္။

 ဘတ္ဂ်က္ခဲြေ၀မႈမ်ားကို ဘ႑ာႏွစ္မတုိင္မီ ခဲြေ၀ခ်ထားျခင္းျဖစ္ၿပီး ဘ႑ာေငြထပ္မံလိုအပ္ျခင္းႏွင့္ ထပ္မံသုံးစဲြရမည့္ ကိစၥရပ္မ်ားအတြက္ ေနာက္ထပ္တစ္ႀကိမ္ ဘ႑ာေငြခဲြေ၀မႈျပဳလုပ္ျခင္း ျဖစ္သည္။
‘‘ႏုိင္ငံေတာ္သမၼတရန္ပုံေငြ ကေန သုံးစဲြခြင့္ျပဳဖို႔ ၿပီးခဲ့တဲ့တစ္လ ေက်ာ္ေလာက္က တင္ျပခဲ့တယ္။ ေနာက္ထပ္တုိးတဲ့ ဘတ္ဂ်က္မွာ ထည့္သြင္းေတာင္းခံဖုိ႔ ျပန္ေျပာ တယ္။ ထပ္တုိးဘတ္ဂ်က္ကေတာ့ ပုံမွန္ႏုိ၀င္ဘာ၊ ဒီဇင္ဘာမွာက ဘတ္ဂ်က္ခြင့္ျပဳကာလေပါ့’’ဟု ဦးခင္ေမာင္လြင္က ေျပာသည္။
အရန္ဆန္ကို ဘတ္ဂ်က္ရရွိ မႈအေပၚမူတည္၍ တန္ခ်ိန္ ၅,၀၀၀မွ ၃၀,၀၀၀ ခန္႔အတြင္း ၀ယ္ယူ ႏုိင္ရန္ ေမွ်ာ္မွန္းထားေၾကာင္း ၎ ကေျပာသည္။ သဘာ၀ေဘးအႏၲ ရာယ္က်ေရာက္ပါက စားနပ္ရိကၡာျပတ္လပ္မႈ မရွိေစရန္  ႏုိင္ငံေတာ္ အရန္ဆန္၀ယ္ယူထားၿပီး လုိအပ္ ခ်ိန္မ်ား၌ ျပန္လည္ျဖန္႔ျဖဴးေပး ျခင္းျဖစ္သည္။
‘‘အရန္ဆန္အတြက္ ဘတ္ ဂ်က္ရဖို႔ကေတာ့ ပထမဆုံးဘ႑ာ ေရး၀န္ႀကီးဌာနနဲ႔ညႇိရတယ္။ ၿပီးရင္ ျပည္ေထာင္စုအဆင့္မွာ ၀န္ႀကီးဌာနေတြအားလုံး ဘတ္ဂ်က္ေတြ ျပန္ညႇိႏႈိင္းရတယ္။ ၿပီးေတာ့မွ လႊတ္ေတာ္ကို တင္တာ၊ လႊတ္ ေတာ္ခြင့္ျပဳတာကေတာ့ ေနာက္ ဆုံးအဆင့္ေပါ့’’ဟု လက္ေထာက္ အတြင္း၀န္က ေျပာသည္။
ယခင္အစိုးရလက္ထက္က ႏုိင္ငံေတာ္အရန္ဆန္ ၀ယ္ယူရာတြင္ ျမန္မာႏုိင္ငံဆန္စပါးအသင္း ခ်ဳပ္ က က်ပ္ ၃ ဒသမ ၅ ဘီလီယံ၊သမ၀ါယမအသင္းက က်ပ္တစ္ဘီလီယံ၊ အစိုးရကက်ပ္ ၁၀ ဘီလီယံထည့္၀င္ ၀ယ္ယူခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
ယခုႏွစ္တြင္ ႏုိင္ငံတစ္၀န္း ေရႀကီးနစ္ျမဳပ္မႈမ်ားေၾကာင့္ ၾသဂုတ္ ၈ ရက္အထိ မိုးစပါးစိုက္ခင္း ဧက ၃၅၀,၀၀၀ ခန္႔အပါအ၀င္ ဧက ၄၁၀,၀၀၀ ေက်ာ္ ေရနစ္ျမဳပ္ခဲ့ၿပီး ဧက ၁၆,၀၀၀ ေက်ာ္ပ်က္စီးကာ ဧက ၅၃,၀၀၀ ေက်ာ္ ထိခိုက္ခဲ့ ေၾကာင္း လယ္ယာေျမစီမံခန္႔ခဲြေရး ႏွင့္ စာရင္းအင္းဦးစီးဌာနက ထုတ္ ျပန္ထားသည္။
Credit To >>> 7 Day Daily

0 comments:

Post a Comment