Friday, November 29, 2013

လည္ေခ်ာင္းတြင္ အ႐ိုးဆူးပါလွ်င္

လည္ေခ်ာင္းတြင္ အ႐ိုးဆူးပါလွ်င္ 
Thursday, November 28, 2013

(၁) ေရမ်ားမ်ားေသာက္ပါ။ ေရတြင္ ဆားအနည္းငယ္ ေရာထည့္ပါ။ အ႐ိုး ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားသည္ လည္ေခ်ာင္း မွအစာအိမ္သို႔ ဆားေၾကာင့္ ႏူးေပ်ာ့၍ အကုန္အက်ျမန္မည္ျဖစ္သည္။

(၂)ထမင္းကို ထမင္းဆုပ္လုပ္၍ လည္းေကာင္း၊ ငွက္ေပ်ာသီး၊ ေပါင္မုန္႔တို႔ကို ၿမိဳျခင္းကပ္ေနသည့္ေနရာ မွ အ႐ိုးသည္ အစာအိမ္သို႔ ေရာက္ရွိသြားေပမည္။ ဤသို႔ ၿမိဳၿပီးတိုင္း ေရ(၁)ဖန္ခြက္ ေသာက္ရန္မေမ့ပါ ႏွင့္။

(၃)ဗနီကာကို ေရတြင္ေရာ၍ေသာက္ပါ။ ဗနီကာတြင္ပါ၀င္ေသာ Acetic Acid  က အ႐ိုးကို ေပ်ာ့သြားေစၿပီး လည္ေခ်ာင္းတြင္း၌ လြယ္ကူစြာ ေၾက ပ်က္သြားသည္။

(၄)လိေမၼာ္ရည္ (သို႔) သံပရာရည္ ေသာက္ျခင္းသည္လည္း အ႐ိုးကိုဖယ္ရွားေပးႏိုင္သည္။ ယင္းတို႔ထဲမွ citric acidက အ႐ိုးကိုေပ်ာ့သြားေစႏိုင္သည္။

(၅)သံလြင္ဆီကိုေသာက္ပါ။ အ႐ိုးက ေခ်ာၿပီး လည္ေခ်ာင္းထဲမွ ထြက္သြားသည့္အျပင္ အ႐ိုးဆူးဒဏ္ေၾကာင့္ လည္ေခ်ာင္းအထဲ၌ ထိခိုက္နာက်င္မႈကိုလည္း သက္သာေစသည္။

(၆)ယခုေခတ္တြင္ coke  အေအး အခိ်ဳ႕ကို ေသာက္ျခင္းျဖင့္ အ႐ိုးေပ်ာ့သြားေစႏိုင္သည္။

(၇)အဓိကအေရးႀကီးသည့္ အခ်က္မွာ လည္ေခ်ာင္း၏ အျပင္ဖက္မွ လည္ေခ်ာင္းကို ႏွိပ္နယ္ျခင္းမျပဳပါႏွင့္။

ေဒါန
credit to >>Health Updates Journal
သဘာ၀ရဲ႕အားအင္
(၁) ေရမ်ားမ်ားေသာက္ပါ။ ေရတြင္ ဆားအနည္းငယ္ ေရာထည့္ပါ။ အ႐ိုး ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားသည္ လည္ေခ်ာင္း မွအစာအိမ္သို႔ ဆားေၾကာင့္ ႏူးေပ်ာ့၍ အကုန္အက်ျမန္မည္ျဖစ္သည္။

(၂)ထမင္းကို ထမင္းဆုပ္လုပ္၍ လည္းေကာင္း၊ ငွက္ေပ်ာသီး၊ ေပါင္မုန္႔တို႔ကို ၿမိဳျခင္းကပ္ေနသည့္ေနရာ မွ အ႐ိုးသည္ အစာအိမ္သို႔ ေရာက္ရွိသြားေပမည္။ ဤသို႔ ၿမိဳၿပီးတိုင္း ေရ(၁)ဖန္ခြက္ ေသာက္ရန္မေမ့ပါ ႏွင့္။

(၃)ဗနီကာကို ေရတြင္ေရာ၍ေသာက္ပါ။ ဗနီကာတြင္ပါ၀င္ေသာ Acetic Acid က အ႐ိုးကို ေပ်ာ့သြားေစၿပီး လည္ေခ်ာင္းတြင္း၌ လြယ္ကူစြာ ေၾက ပ်က္သြားသည္။

(၄)လိေမၼာ္ရည္ (သို႔) သံပရာရည္ ေသာက္ျခင္းသည္လည္း အ႐ိုးကိုဖယ္ရွားေပးႏိုင္သည္။ ယင္းတို႔ထဲမွ citric acidက အ႐ိုးကိုေပ်ာ့သြားေစႏိုင္သည္။

(၅)သံလြင္ဆီကိုေသာက္ပါ။ အ႐ိုးက ေခ်ာၿပီး လည္ေခ်ာင္းထဲမွ ထြက္သြားသည့္အျပင္ အ႐ိုးဆူး ဒဏ္ေၾကာင့္ လည္ေခ်ာင္းအထဲ၌ ထိခိုက္နာက်င္မႈကိုလည္း သက္သာေစသည္။

(၆)ယခုေခတ္တြင္ coke အေအး အခိ်ဳ႕ကို ေသာက္ျခင္းျဖင့္ အ႐ိုးေပ်ာ့သြားေစႏိုင္သည္။

(၇)အဓိကအေရးႀကီးသည့္ အခ်က္မွာ လည္ေခ်ာင္း၏ အျပင္ဖက္မွ လည္ေခ်ာင္းကို ႏွိပ္နယ္ျခင္းမျပဳပါႏွင့္။

ေဒါန
credit to >>Health Updates Journal
သဘာ၀ရဲ႕အားအင္

0 comments:

Post a Comment