Friday, April 26, 2013

ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေစမည့္ နည္းသံုးသြယ္

သံပရာရည္/ေရွာက္ရည္သံုးၿပီး ပလုတ္က်င္းပါ

ေလ့လာမႈ အသစ္ တစ္ခုအရ ခ်ဳိၿမိန္တဲ့ အရည္ေတြက မွတ္ဉာဏ္ကို ေကာင္းမြန္ ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ေဂ်ာ္ဂ်ီယာ တကၠသိုလ္ရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ သၾကားပါတဲ့ သံပရာရည္/ ေရွာက္ရည္ကို သံုးၿပီး ပလုတ္က်င္းတာေၾကာင့္ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူေတြကို စာေမးပြဲ ရမွတ္အဆင့္ ေကာင္းမြန္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ခံတြင္းထဲ သၾကား ဝင္ေရာက္ခ်ိန္မွာ ဦးေႏွာက္ရဲ႕ လႈံ႕ေဆာ္မႈ ဆိုင္ရာ စင္တာကို သိသိသာသာ အခ်က္ျပလိုက္ တာေၾကာင့္ အာ႐ံုစူးစိုက္မႈကို ေကာင္းမြန္ သြားေစပါတယ္။

တစ္ည ခုနစ္နာရီ အိပ္စက္ပါ

အိပ္စက္ခ်ိန္ မ်ားလြန္းတာက အိပ္စက္ခ်ိန္ နည္းတာလိုပဲ က်န္းမာေရး အတြက္ အႏၲရာယ္ပါ။ ဘ႐ိုင္ဟမ္နဲ႔ ေဘာ့စတြန္ အမ်ဳိးသမီး ေဆး႐ံုက ေလ့လာသူေတြက လူတစ္ေသာင္းခြဲ ေက်ာ္ကို ႏွစ္ ၂၀ ၾကာေလ့လာခဲ့ရာ ခုနစ္နာရီ အိပ္သူေတြထက္ ႏွစ္နာရီေက်ာ္ ပိုအိပ္သူ ဒါမွမဟုတ္ ႏွစ္နာရီ ေလွ်ာ့အိပ္သူေတြဟာ ဦးေႏွာက္ႏွစ္ႏွစ္ ပိုအိုေနၾကေၾကာင္း သိရပါတယ္။ တစ္ညႏွစ္နာရီ ပိုအိပ္တာနဲ႔ ေလွ်ာ့အိပ္တာဟာ ေတြးေခၚ ေျမာ္ျမင္ႏိုင္စြမ္းကို ထိခိုက္ေစပါတယ္။

ေထာပတ္အတု ေလွ်ာ့စားပါ

ေျပာင္းဖူး ေပါက္ေပါက္၊ ဝက္ေပါင္ေျခာက္စ တာေတြမွာ ထည့္ထားတဲ့ ေထာပတ္အစားထိုး ေထာပတ္ အတုေတြမွာ ဒိုင္အစီတိုင္း အေျခခံ ဓာတုပစၥည္းေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ ေတြကို ထိခိုက္ ေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒိုင္အစီတိုင္းဟာ ဦးေႏွာက္ထဲမွ ပ႐ိုတင္းစုပံုမႈ ျဖစ္ေစၿပီး အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါ ျဖစ္ေစႏိုင္လို႔ပါ။

0 comments:

Post a Comment