Wednesday, October 23, 2013

သက္သတ္လြတ္ စားရာတြင္ အာဟာရဓာတ္ ျပည့္ဝေစရန္


လူတိုင္းအတြက္ မွ်တတဲ့ အစားအေသာက္ကို ေန႔စဥ္ စားေသာက္ဖို႔ အေရးႀကီးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သက္သတ္လြတ္ အစားအေသာက္ေတြကို စားေသာက္ေနခ်ိန္မွာ အာဟာရျပည့္ျပည့္ဝဝ ရရွိေစဖို႔ လိုက္နာသင့္တဲ့ နည္းလမ္းေတြကို မွ်ေဝလိုက္ရပါတယ္။

အစိမ္းစားပါ

သက္သတ္လြတ္ စားမယ္ဆိုရင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ သစ္သီးဝလံ၊ အခံြမာတဲ့ အေစ့အဆန္နဲ႔ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိးေတြ ပါဝင္သင့္ပါတယ္။ ဒီအရာေတြ အားလံုးပါဝင္တဲ့ အစာကို စားေပးမွ အာဟာရဓာတ္ အလံုအေလာက္ ရရွိမွာပါ။ ဒီေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ကို အစိမ္းလိုက္ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေၾကာၿပီး သုပ္စားပါ။ အေပၚကေန အခံြမာတဲ့ အေစ့အဆန္ ဒါမွမဟုတ္ ပဲတစ္မ်ဳိးမ်ဳိးကို ျဖဴးၿပီး စားသင့္ပါတယ္။ အခံြမာသီးနဲ႔ ပဲကို ထည့္စားတာေၾကာင့္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ကို ရရွိေစပါတယ္။

အေရာင္စံုစားပါ

ဟင္းသီးဟင္းရြက္မွာ ရွိတဲ့ အေရာင္တိုင္း၊ အေရာင္တိုင္းက သီးျခားအာဟာရတန္ဖိုးေတြ ရွိၾကပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အာဟာရတန္ဖိုး အနည္းအမ်ားနဲ႔ အထူးပါဝင္တဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြကေတာ့ ကြာျခားမႈ ရွိပါလိမ့္မယ္။ ဒါေၾကာင့္ သက္သတ္လြတ္စားခ်ိန္မွာ အေရာင္စံု ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို စားေပးရင္ အာဟာရဓာတ္ အစံုအလင္ ရရွိေစပါတယ္။

စြပ္ျပဳတ္ လုပ္ၿပီး ေသာက္ပါ

တစ္ပတ္မွာ အနည္းဆံုး တစ္ႀကိမ္၊ ႏွစ္ႀကိမ္ စြပ္ျပဳတ္ ေသာက္သင့္ပါတယ္။ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ရရွိေစဖို႔ ပဲစြပ္ျပဳတ္ လုပ္တဲ့အခါ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို ထည့္ခ်က္ပါ။ ႐ိုးစင္းလြယ္ကူေပမယ့္ အာဟာရဓာတ္ အျပည့္အဝ ရရွိေစပါတယ္။

ေအးခဲသည့္ နည္းျဖင့္ စားပါ

တခ်ဳိ႕ သစ္သီးဝလံေတြကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေအးခဲေအာင္ ထည့္ၿပီးစားရင္ ပိုအရသာ ရွိသလို အာဟာရ ပိုရွိပါတယ္။

ေဖ်ာ္ရည္ ေဖ်ာ္ေသာက္ပါ

သစ္သီးနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို ေဖ်ာ္ရည္ ေဖ်ာ္ေသာက္တာက အလြယ္ဆံုးနဲ႔ က်န္းမာေရးနဲ႔ အညီၫြတ္ဆံုး နည္းတစ္နည္းပါ။

ၾကယ္စင္
BY GOOD HEALTH

က်န္းမာေရးစာတိုမ်ားစုစည္းမွဳ

0 comments:

Post a Comment