Wednesday, May 1, 2013

ေရခဲေသတၱာအတြင္းထည့္၍မစားသင့္ေသာအသီးေလးမ်ိဳး

ဖရဲသီး

ေရဓာတ္အျပည့္အဝပါဝင္သျဖင့္ ေန႔စဥ္စားေပးသင့္ပါတယ္။ ဖရဲသီးကိုေရခဲေသတၱာမထည့္ပဲ အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထား ၍စားသုံးပါကကင္ဆာတိုက္ထုတ္ႏိုင္ျခင္းႏွင့္ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ွာ့ခ်ရာမွာအေထာက္အကူျပဳေစပါသည္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီး

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရခဲေသတၱာထဲမထည့္ဘဲ အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲထားျပီးစားသင့္ပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာ လိုင္ကိုပင္း vitamin A C K တို႔မ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။

မက္မြန္သီး

မက္မြန္သီးမွာ အမ်ွင္ဓာတ္vitaminAနဲ႔Cႏိုင္ရာစင္နဲ႔ ပိုတက္ဆီယမ္ေတြအမ်ားႀကီးပါဝင္ပါတယ္။ မက္မြန္သီးကို ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္စားရင္ အာဟာရဓာတ္ဆံုးရႈံးေစႏိုင္ပါတယ္။

သရက္သီး
သရက္သီးကိုလည္းအခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္းထားျပီးစားသုံးသင့္ပါတယ္။သရက္သီးကအစာေခ်ဖ်က္မႈကိုအားေပးတဲ႔အင္ဇိုင္းေတြပါဝင္လို႔အစာအိမ္ကိုက်န္းမာေစပါတယ္

0 comments:

Post a Comment