
အသီးအရြက္မ်ားအား ၾကာရွည္စြာခ်က္ျပဳတ္ျခင္း အထူးသျဖင့္ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းအား ၾကာရွည္စြာ ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းျဖင့္ ယင္းအသီးအရြက္တြင္ ပါ၀င္သည့္ ကင္ဆာတိုက္ထုတ္ေပး ႏုိင္သည့္ပစၥည္းမ်ားအား ဆံုး႐ံႈးေစႏိုင္သည္ဟု ေလ့လာမႈတစ္ခုက ေဖာ္ျပခဲ့သည္။
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း (broccoli) တြင္ ေရာဂါဘယမ်ားအား တုိက္ထုတ္ေပးႏုိင္သည့္ Phytochemical sulfaraphane ပမာဏမ်ားစြာ ပါ၀င္ေလသည္။ သုိ႔ေသာ္ ယင္းပစၥည္း အစြမ္းျပရန္အတြက္ Myrosinase မ်ားဆံုး႐ံႈး သြားၿပီး ေရာဂါတုိက္ထုတ္ေပးႏုိင္သည့္ အစြမ္းမ်ားအား ဆံုး႐ႈံးသြားေစေလသည္။
Illinoisတကၠသုိလ္မွ ေလ့လာမႈအရဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားအား ျပဳတ္သည္ျဖစ္ေစ microwave နဲ႔ခ်က္ သည္ျဖစ္ေစ တစ္မိနစ္ခန္႔ ထည့္ခ်က္လ်င္ပင္ ယင္းအစြမ္းမ်ားဆံုး႐ံႈးေစႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ခဲ့ရသည္။ အေကာင္းဆံုး ခ်က္ျပဳတ္နည္းမွာ အသီးအရြက္မ်ားအား ေရေႏြးေငြ႕ျဖင့္ ၅ မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းေပးျခင္းအားျဖင့္ အင္ဇိုင္းမ်ား မပ်က္စီးေစေၾကာင္း အႀကံျပဳခဲ့သည္။
နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား
0 comments:
Post a Comment